en kväll som denna

Efter nercabbad crusing i Tivedsskogarna och fika i en skogsglänta vid en av de tusen sjöarna som omger oss, spenderas kvällen med fåniga filmer, pyssel, mysmiddag och litervis med äppeljuice. 

Häromsist frågade någon mig hur vi kan leva så billigt fast att vi är så fasligt noga med vad som kommer innanför dörren, och hur vi kan ha råd att prioritera att renovera möbler, bygga knivar och pyssla som galningar bara för att det är roligt. Egentligen har vi nog ungefär tusen små saker som vi knappt ens tänker på själva numera, men en av de allra enklaste och samtidigt mest effektiva, billiga och nyttiga sakerna är restmiddagarna. Låter urtrist, men min goda vän, med lite kreativt tänkande kan det bli helt fantastiskt! Ta till exempel dagens middag. Gårdagens överblivna spaghetti stektes i olivolja tillsammans med kryddor, ett par matskedar turkisk youghurt och frusna grönsaker; inte mindre än broccoli, blomkål, morötter och spenat. När alltihop är lagom brynt, i med lite riven ost, mixa runt, och middagen är serverad! Det tog oss mindre än tio minuter från att börja göra i ordning till att vi satt ned och åt, och maten som bara bestod av överblivna rester kostade nästan inte en krona. Trots detta, supergott och helmysigt! There you have it kära vän; en smula fantasi – det är allt som krävs! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s