om att aktivera sig #1: Geocatching

I helgen började vi med någonting nytt, och fasligt vad roligt vi har haft! För några veckor sedan tipsade vår vän oss om geocatching, men det är inte förrän i helgen vi haft tillfälle att verkligen prova. För den som inte vet vad det innebär, så är det lite som att ”gömma nyckel”, fast med nästan två miljoner nycklar, och i hela världen. Via smartphone och/eller GPS letar man sig fram till rätt koordinater, och väl där letar man efter en burk (som kommer i varierande storlekar) innehållande ett loggpapper, där man skriver upp sitt namn och datum. Efter det loggar man sig på hemsidan, i vårt fall via telefonappen. I vissa burkar finns det små bytessaker, man kan skaffa sig s.k. TrackBugs vars syfte är att göra en resa man själv bestämmer vart den ska gå, och en massa annat skojigt. Vill man läsa mer gör man rätt i att surfa in på geocatching.com, där står allt man kan tänkas undra, och en smula till.

Tillsammans med min syster och Jael i barnvagnen har vi klättrat, letat och snokat, och hittat våra första 10 catcher – och man kan nog inte förstå hur roligt det är utan att prova själv! Trots att det varit iskallt och regnigt har vi tagit oss ut, och spenderat större delen av dagens timmar utomhus, och inte klagat det minsta.

Det bästa med geocatching är att vem som helst kan göra det. Igår träffade vi på en man i 60års åldern som tyckte det var fantastiskt att vi hade börjat, för det var det roligaste han visste. Många catcher är anpassade för barn och barnfamiljer, och vill man ha större utmaningar finns det allt från mörkerpromenader till extremsportscatcher. Du kan promenera, cykla eller åka diverse fordon, och det är ett fantastiskt sätt att få se platser du annars hade missat, på semestern, utflykten eller i din egen hemstad! Telefonappen kostar förvisso 63 SEK, men det är en engångskostnad och väl investerade pengar, för dina sextiotre kronor får du tillgång till tusentals timmar av skoj, och det är bara att gå ut och leta rätt på dem!

En reaktion till “om att aktivera sig #1: Geocatching

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s