om att vara brödmaskinsägare.

Någon gång ibland väljer vi att investera i någonting, för att slippa handla i längden. Det ska vara enkelt att vara nyttig och ekosmart, annars orkar man inte med, och därför äger vi en liten mängd maskiner och annat som ska underlätta i vår vardag.

Bröd är någonting vi konsumerar något väldigt i vårt avlånga land, som är både onödigt dyrt och onödigt onyttigt när det kommer från våra mataffärer. Att baka själv är långt mycket billigare och nyttigare, men tar det fasligt mycket tid, och därför bestämde vi oss för att investera i en brödmaskin.  Bara att hälla i ingredienserna, ställa in rätt program och låta maskinen sköta resten, från knådning till gräddning. Den fungerar också som bakassistent för oss, då vi när vi till exempel bakar bullar låter maskinen göra degen och jäsningen, och så tar vi bara hand om gräddningen i ugnen. Fasligt smidigt! Vi valde dessutom en maskin med timer, vilket gör att vi kan lägga i ingredienserna innan vi lägger oss på kvällen, och på morgonen när vi vaknar har vi färdigt bröd, och ett hem som luktar fantastiskt!

Det tog ett litet tag innan vi fick till hur vi skulle få bröden sådär riktigt bra, men orkar man bara misslyckas några gånger och inte ge upp, då är brödmaskinen en fantastiskt spar-metod! Bara på tre månader hade vi sparat in hela kostnaden för maskinen (vår kostade ca 700 kr), och efter det har vi sparat in på varenda brödlimpa vi bakat istället för köpt! Men, det allra viktigaste om du tänker att du ska ge dig in i brödbakandet; var inte rädd för att köpa en limpa då och då, bakmaskinen är till för att underlätta, inte för att baka sig deprimerad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s