en jeansoverall är alltid rätt.

Secondhand är nog bland det finaste jag vet. Jag har sagt det förut, men det tål att sägas minst tusen gånger till. Det någon annan inte längre vill ha eller behöver, det kommer till nytta hos någon annan. Sopberget blir inte lika stort, och det blev en produkt mindre producerad.

Vi kommer ha vinterns finaste unge!

Den här overallen köpte vi för en hundralapp för ett litet tag sedan, på en köp-och-sälj-sajt för närområdet. Varmt och gott teddytyg, goa muddar och vrålsnyggt jeans utanpå. Inga plastiga skruttmaterial, utan mjukt och gott, och eftersom ett annat barn haft den tidigare är de flesta kemikalierna urtvättade, och den är så där gosig som kläder blir efter mååånga tvättar. Visst behöver den impregneras, men det löser vi med lite sprayimpregnering som inte kostar många kronor, och finns i närmaste mataffär. Jael kommer vara både varm och fin i vinter, och fram tills dess gör den sig fantastiskt bra som stilleben i vårt vardagsrum!

Det svåraste med att hitta saker begagnat är nog att man måste vara i god tid, och slå till när man hittar något bra. Vi valde att inte vänta tills snön kommer, för även om vi kanske hade hittat något bra då, så vet vi inte säkert. Jag tror konsten är att inte veta vad man letar efter, utan kika och leta, och slås av att ”det här behöver vi den där dagen..!” eller ”den passar inte nu, men om tre månader, då kommer den vara hur fin som helst..!” eller vad det nu kan vara.

En reaktion till “en jeansoverall är alltid rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s