när vi lyxar till det en lördagskväll

I helgen roade vi oss med att göra eget godis, av sånt vi hittade i bakskåpet som blivit över från ditten och datten. Billig, enkelt och fasligt gott!

Min favorit; chipssmulorna
 – helt klart.

I vårt skafferi hittade vi…
En liten påse marsipan
200g blockchoklad
Tacochips med sourcream-smak
Riskex
Jordnötssmör
Pepparmintsessens

Godaste vaniljshaken

Sen var det bara att mixa och trixa! Vi smälte ner chokladen över vattenbad, och rullade marsipanbollar,  formade pepparmintsmarsipanfigurer, mosade ner chipsen och bröt ner kexen i små bitar och la dem i två lager med jordnötssmör emellan. Sedan doppade vi bara ner allt i chokladsmeten, la på en plåt med bakplåtspapper och ställde ut på balkongen i några timmar. Klart, och det bästa är att det bara är fantasin som sätter gränserna!

Till detta lyxade vi till det med att göra milkshake. För en shake: Vispa 1 dl grädde, och fördela i tre platsmuggar eller dylikt. Smaksätt i en av kopparna med det du tycker om; kakao, vaniljsocker, chokladpulver, kallt kaffe, juice… You name it. Frys sedan in i någon timme, så de inte hinner bli riktigt  djupfrysta, då blir det så krångligt. Låt smälta något, och blanda sedan ner i en bunke tillsammans med 2 dl mjölk. Vispa tills det är någorlunda jämnt. Kan tyckas lite omständigt, och det kan bli lite kladdigt i köket när man vispar frusen grädde, men det är värt det – lätt!

En reaktion till “när vi lyxar till det en lördagskväll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s