Jaels morotssoppa

På grund av saknat internet sedan ett par veckor tillbaka har jag nu fallit för mobilbloggande, även om det blir fasligt fult. Men men, här kommer ännu ett babyvänligt recept jag tänkte ge er för ett tag sedan.
Morotssoppa för baby- (och vuxen)magar
Koka upp en liter vatten, och lägg i två hackade gullökar, och fem skivade och tvättade morötter. Lägg i lite babyvänliga kryddor, typ oregano, timjan och andra örter. Låt koka tills morötterna är helt mjuka. Möda så slätt det går, och rör sedan i ca 1 dl matlagningsgrädde. Här plockar jag ur jaels portion i en egen burk, så det inte blir för mycket mjölkprodukter. Späd vuxensoppan med valfri mängd mjölk, och krydda efter smak. Jag hade i en halv dl sweetchilisås, toppengott! Värm på igen, och sen är du redo att servera till både vuxna och barn! Här serverar vi tillsammans med glutenfria scones vi har i frysen, receptet på dem kommer också inom en snar framtid. Supergott, och alldeles lagom höstig lunch!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s