hej och hå, pyssla på

Ett år. Den lille skrotten är ett helt år. Helt galet. När man är ett år, då är man ett stort barn och kan klara sig själv, och ha en stor säng och eget rum. Tror vi i alla fall. Så nu bygger vi barnrum.
Mest handlar det egentligen om att under tiden när Richard läser i höst så kommer han att veckopendla, och jag och Jael stannar kvar här. Fastän vi trivs väldigt bra så börjar ”här” bli lite trångt och krångligt, och när det nu blir krångligt till hösten oavsett så o-krånglar vi så mycket vi kan, och bygger om den lägenhet vi har istället för att leta efter en ny. Med några 2”2-reglar och gipsskivor, färg och kreativa lösningar går det alldeles utmärkt, och vi behöver inte sätta en enda skruv i tak och/eller golv. De väggar som blir hennes från vårt sovrum hänger vi upp tyg framför, och den nya väggen blir vit på sovrumssidan och blir målad till natthimmel på barnrumssidan.
En 90×200 resårmadrass går alldeles utmärkt till fröken när vi tagit bort sängbenen, även om man skulle ramla ner så är det inte värre än när hon hamnar på rumpan när hon försöker stå, och när den dessutom bli pysslad till en gosig koja, då myser man mer än gärna i sin egen säng. Vi förbereder för dörr, men sätter bara in ett skynke nu i första läget, mer än så behövs inte på ett bra tag ändå.
Ett alldeles eget rum. Ja, fint ska’re’va, bortskämda unge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s