om kost & sånt

Jag har varit ätstörd större delen av mitt liv.Skärmavbild 2015-08-21 kl. 09.25.04 Jag har pendlat mellan olika ätstörningsdiagnoser sedan jag var 11 år, men idag firar jag 4 år som friskskriven. På de där fyra åren har jag haft ett par återfall, varav ett riktigt ordentligt, men på det stora hela kan jag ärligt säga att jag är inte ätstörd. Däremot är jag fortfarande oerhört intresserad av kost, träning och hälsa, men numera på en mycket sundare nivå.

I vårt hushåll finns inga förbjudna livsmedel. Dieter kommer inte in över tröskeln. Däremot finns en hög medvetenhet om kemikalier, behandlade produkter, vikten av att handla ekologiskt och närproducerat och en glädje i att laga mat från grunden. Att äta veganskt några dagar i veckan är fantastiskt både för kroppen och miljön, och frukt är verkligen i sanning världens bästa godis. Skärmavbild 2015-08-21 kl. 09.25.39Därmed inte sagt att vi inte äter skräp- och snabbmat, när andan faller på är köpt pizza det bästa som finns, men jag tror på att ständigt sträva efter balans i livet, inte bara i sin kost utan i allting. Skärmavbild 2015-08-21 kl. 09.22.54Träning är viktigt och fantastiskt, och jag är en stark förespråkare av WHOs aktivitetsrekommendationer, men det är minst lika viktigt att ibland ligga kvar i sängen extra länge, sitta i soffan med en påse chips och ett TV-spel eller hoppa över att pass på gymmet.

Igår var jag på 4årskontroll på ätstörningskliniken där jag spenderade 9 månader av mitt liv. För första gången gick jag därifrån med huvudet högt och kände att mot alla odds, så har jag vunnit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s