monthly makers: tema ljus

Okej, så jag har äntligen kommit mig för att hänga på det härliga DIY-projektet Monthly Makers. Vet en inte vad det är för något så är det i korthet, saxat från fina Sandra på atilio:

Vi presenterar alltså 12 teman under året och det släpps ett nytt den tionde varje månad. Alla som vill får vara med och skapa något utifrån sin egen tolkning av temat och den 25:e vill vi ha in bidraget hos värdbloggaren eller på instagram (#monthly makers) / facebook. Viktigt är att det faktiskt är något du gjort under den givna månaden som du bidrar med, utöver det finns inga regler. I slutet av månaden sammanställs alla bidrag i ett inlägg fullproppat med inspiration så att man kan skapa på samma tema om och om igen under resten av året.

Månadens tema är ljus, och jag hann bli alldeles snurrig i huvudet av idéer och tankar innan jag till slut bestämde mig – eller ja, innan Jael bestämde. Jael är ett stort fan av nattlampor, hon har en ljusslinga med tygrosor, ett led-blockljus och en kaninlampa, men nu behövdes det tydligen en till. Så, mina vänner, jag introducerar den senaste nattlampan i raden – Nalle Puh-citatet.

Så, bortsett från att jag höll på att bli vansinnig på pillandet med att skriva med pensel var det alldeles lagom trixigt. Nu råkade jag ha en svart monterad canvas liggande (tror den är typ från Dollarstore), men annars kan en ju måla en svart. Texta och måla lite stjärnor. Fylla i de förbannade bokstäverna och stjärnorna. På med glitterlack (Jael är den enda jag känner som älskar glitter mer än jag gör) och låta torka. Okej, nästa del blev jag också lite frustrerad av. Jag hittade en led-ljusslinga, som jag idiotiskt nog bestämde mig för att trycka igenom, ljuskälla för ljuskälla. Vännen som satt bredvid mig kan intyga att jag blev arg, minst en gång. Men, efter att ha klippt ut stjärnor från guldfärgad kartong och limmat på var det värt det. Eller ja, minen på ungen när hon såg den bredvid Ilo och Milos hus? Det var värt det.

4 reaktioner till “monthly makers: tema ljus

  1. Gud, vad kul att du valde att haka på Monthly Makers! Och vilken härligt mysig nattlampa du gjort som lyser upp både bokstavligen och med sitt fina budskap.
    Visst kan man bli vansinnig ibland när man DIY:ar och det inte går ens väg. Jag brukar hitta på ett par nya svärord per projekt. =)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s