monthly makers: tema glas

Jag spenderat större delen av december med att vara tyst på sociala medier och plattformar, ni vet – ledig man och dotter, mycket i skola och kyrka – sånt där. Kanske uppdaterar jag er efter hand, om inte annat ska jag berätta om min vistelse i Tyskland över lucia – resan var episk, på alldeles för många sätt.

Mycket att göra till trots tänker jag ta mig tid att lämna mitt bidrag i Monthly Makers. Har du missat konceptet är det ett fantastiskt initiativ från ett gäng härliga DIYare som varje månad väljer ut ett tema att pyssla kring – ett fantastiskt sätt att utmanas och inspirera! Alltså, kreativitet är det lyckligaste som finns. Jag föreslår att du hänger på – kika in i facebookgruppen vettja, så klurar du dig vidare.

Så, mitt pyssel. Jag älskar att samla glas vid strandkanten, mest för att de är så himla fina och för att det är så avslappnande att gå där i vattenbrynet och leta samtidigt som jag försöker att inte bli blöt om fötterna. Nu när temat var glas, då tänkte jag att det var dags att göra något av de där glasbitarna. Min vän Agnes behövde få något fint i julklapp, och ett glasbit-halsband kändes som en fantastisk idé!

Lite smått från pyssla-smycken-lådan och lite tålamod var egentligen allt jag behövde den här gången. En metalltråd limmades fast på baksidan av IMG_5967min lilla glasbit, och sedan var det bara att vrida och vira. Jag valde att börja till ett fäste i lite grövre metall, men det kan en ju göra som en vill.

Lite snurrande och småsår i fingrarna senare (den där tråden var vassare än jag räknat med…) letade jag fram ett fint litet skrutt ur smyckeslådan, och ett gammalt smyckespyssel slaktades för att få en schysst kedja.

och så, voilà!

IMG_5975

Jag är långt mer nöjd än jag vågat hoppas på, och tillsammans med ett julkort landade det för några dagar sedan i Agnes brevlåda. Behöver jag berätta att jag ser fram emot nästa Monthly Makers?

4 reaktioner till “monthly makers: tema glas

  1. Åååh vad fint och kul! Vackert kombinerat med det matta glaset och den blanka guldtråden. Kan skvallra om att våra bidrag har några gemensamma nämnare – men mer säger jag inte! 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s