monthly makers: tema avtryck

Monthly Makers har blivit en ny favoritdel i mitt liv, och nu känns som ett bra läge att visa er månadens bidrag!

Januari blev lite krångligare än jag hade väntat mig, efter att ha smällt pannan i asfalten blev det plötsligt svårt att tänka, prata, hålla balansen och sitta vid en dator. En bra sak med att inte orka något vettigt är att det ger mycket tid till pysselterapi. Allting tar för visso längre tid, men fint kan det bli ändå!

När jag såg månadens tema kom jag ganska snart på att jag ville ge mig på en transfermetod jag aldrig provat förut. För ett tag sedan snubblade jag över den här burken i någon pysselbutik. Att testa lacket har legat på att-göra-listan länge nog nu, och ett par dagar låg det kladdiga transferpyssel överallt. (Jag och Jael var lyckliga. Richard, inte lika mycket.)

IMG_6768

Min första tanke var att det skulle vara pilligt och krångligt, men i verkligheten var det faktiskt mycket lättare än jag föreställt mig – så pass att det var ett alldeles lagom pyssel att göra tillsammans med sin treåring. Lacket ska fungera på mer eller mindre vilket material som helst, men vi inledde vår transfer-karriär med att trycka på canvaspanel och glas. Ett riktigt DIY-inlägg kommer när min hjärna är bättre kompis med datorskärmen, men ett gäng bilder finns i alla fall att bjuda på!

Ett gäng ljuslyktor, en glad-sambo-present till syster med man, och något som i framtiden ska bli vykort trixade vi till exempel till. Jael gjorde glasburkar att ha sina mumingubbar i, och jag kom på att det går alldeles utmärkt att frosta glas med vita servetter och klarlack. Fint. Stay tuned for det där DIYet kompisar..!

IMG_6798
Lätt min favorit, och ja, det var nästan lite svårt att ge bort dem.

 

5 reaktioner till “monthly makers: tema avtryck

  1. Åh vad kul! Jag ser fram emot en utförlig beskrivning på tekniken för det där med att börja transferera bilder på andra material lockar nåt oerhört! Tänk vad snyggt med ett porträtt på en gammal planka – eller på tyg som grund för ett broderi. Ojojoj, kanske måste jag också besöka hobbybutiken…

    Gilla

  2. Vad spännande, ser fram emot att läsa mer om tekniken för det där lacket har jag aldrig sett förut! Hoppas hoppas det går att använda på bläckstråleskrivna bilder för allting verkar bara funka på laserskrivar och någon sådan äger jag inte eller har tillgång till 😛

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s