min diskbänk rasar vilken minut som helst

Min diskbänk är ett ganska tydligt kvitto på hur min mentala hälsa ter sig för ögonblicket, och när min vän häromdagen tog ett steg in i köket och såg sig om, gick hon tyst rakt fram till mig och höll om mig – länge.

Det är både frustrerande och fascinerande hur livet kan stå och falla på samma gång. Vi hade så tydliga planer och visste så väl vart vi var på väg, så plötsligt händer livet och vi påminns återigen om att vi är så oerhört, otroligt små och helt utlämnade till de omständigheter som råkar kasta sig över oss.

Något fint i kråksången är ändå att all förvirring, stress och osäkerhet väckte allt det där kreativa igen, plötsligt vill jag skriva, pyssla och skapa så det sprutar ur öronen – och det var inte en dag för tidigt. Från att ha gömt mig tyst, längst bak i hörnet de senaste månaderna vill jag nu berätta, dela med mig och öppna upp igen.

Idag skiner solen och de nya planerna börjar finna sin kompassriktning. Ett nytt litet hjärta pickar och plötsligt känns inte sommaren så långt borta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s