att bara vara familj


Med en man/pappa som spenderat mer eller mindre hela förra året med att bo borta, och sedan veckopendlar i perioder hela våren blir det extra viktigt att ta sånadär dagar när det bara är familj som gäller – göra något prestationslöst, lägga ifrån sig alla telefoner och bara vara lyckliga. 


Eftersom min kropp varit på dåligt humör några dagar bestämde vi oss den här gången för att utforska ett lättvandrat (vi pratar snarare promenad än vandring nu när jag tänker på det…) naturskyddsområde några mil från Karlsborg, vid försvarets överlevnadsskola i Granvik. 


Ibland möts vi av förvånade utrop när vi berättar att vi är lika aktiva friluftsmänniskor nu som innan vi fick barn, och ännu hellre när en graviditet eller spädbarn inte hindrar oss det minsta. Att som småbarnsfamilj möta naturen behöver verkligen inte vara svårare än sådär. En dagstur behöver inte vara mer än tre kilometer, involvera paus för mellanmål och utforska de växter, djur och kryp en råkar stöta på. För de längre turerna finns bra bäranordningar, också för spädbarnet. Om jag ska vara ärligt, även om det kräver lite mer planering att vara fyrsäsongsaktiv med småbarn så är det faktiskt ännu roligare nu än det var innan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s