Ekehagens forntidsby

Eftersom Richard är ledig några dagar nu i veckan bestämde vi oss för att det var dags för ett äventyr. Så, efter lite funderande och klurande bestämde vi oss för någon vecka sedan att en natt i Ekehagens forntidsby vore alldeles utmärkt!

Vi hade världens finaste grannar!

IMG_8145

IMG_8194

Vi bodde i Bronsåldersbyn, men vi passade naturligtvis på att utforska resten av området och fick lära oss om jägar- och bondestenåldern och tog en sväng genom järnåldern. En stig med fällor och beskrivningar av hur de fungerade fick mig att återuppleva traumatiska barndomsminnen från när jag var där som åttaåring – det är ett mirakel att jag inte var vegetarian redan då, men Jael tyckte det var viktigt att vi utforskade varenda fälla, och berättade med stor myndighet att fällorna som dödade djuren snabbt var helt okej, men de fällor där djuren dog långsamt – ”de borde ingen människa få använda!”. En gravhög utlöste en diskussion om huruvida människor blir zombies efter att de dött och blivit begravda (Richard påstår att det är jag som har fått ungen att tro det, men jag hävdar bestämt att jag aldrig skulle uppmuntra något så fånigt), men vi kom till slut överens om att vi kan ju inte helt säkert veta om det finns zombies eller inte, men vi utgår i nuläget från att de bara finns i våra spel och sånt.

Några fina matbilder arrangerande vi inte, men det gjorde inte så mycket – att grilla halluomi, svamp och tomat i vår lilla bronsåldersby var ändå långt mycket ballare än att få en schysst matbild. Och allvarligt talat ser detta minst lika nice ut nu när jag tittar på det i efterhand.

Rörande överens var vi i alla fall om att det allra bästa på hela utflykten var att paddla i tidsenlig kanot – något vi tog oss tid och frihet att göra flera gånger om.

IMG_8214IMG_8220

Den här sortens avbrott i vardagen är utan tvekan bland det bästa som finns, och på väg hem sammanfattade Jael med en stor gäspning hela kalaset alldeles perfekt; ”mamma, det här var det bästa äventyret, men nu vill jag nog åka hem och sova ända fram till helgen”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s