monthly makers: tema färg

Okej, så efter ett uppehåll i mitt monthly makers-deltagande är jag äntligen tillbaka på banan! Inte med ett seriöst DIY-inlägg dock, men med ett himla massa pysslande! Är du inte riktigt säker på vad monthly makers är för något? Surfa in här vettja!

Så, temat är färg och jag är mitt uppe i baby-bo-byggande, varför det föll sig rätt naturligt att baby-pyssla. Min första tanke var att jag skulle göra något riktigt nödvändigt till ungen, men nej, den här gången kändes det mycket roligare att ”bara” göra halv-nödvändiga mysgrejer. Och hur det skulle gå in i färgtemat? Jo, naturligtvis har jag valt min go-to-inspiration: en schysst färgskala att jobba utifrån för att sedan se vad jag kan skapa med det material och den inspiration jag kommer över. Let’s go bildkavalkad!

IMG_8112

IMG_8101

First up. Jag köper väldigt sällan pysselkit, men för ett tag sedan hittade jag en waldorf-inspirerad pärllåda som jag importerade fortare än kvickt. Nu har jag äntligen satt mig ner och börjat använda den! Så, vad trollades nu fram ur den där lådan? Jo, ett barnvagnshänge, en bitring och en skallra! Inspirationen kommer från all over the world wide web, men en kan till exempel kolla in den här pinterest-listan där jag samlat ihop bilderna jag inspirerats av! Eventuellt skulle det kunna vara så att en del annat waldorf-inspirerat pyssel letat sig in (och fortsätter leta sig dit…) på den där boarden också, jag är uppenbarligen en sucker för det där konceptet…

 

Näst ut har vi de härliga kaninöronen som också snurrar runt hela internet at the moment, jag har utgått från den här instruktionen när jag har gjort mina.

IMG_8270

Ett litet nappband, det kan en göra alldeles på frihand. & ja, vi kör naturgumminappar – även om det tycks provocera många i vår omgivning (av alla grejer som kan provocera? hur prioriterar folk?). Med Jael körde vi bara hevea (fanns inte så mycket annat att få tag på då), men just den här är från änglamark.

IMG_8273

Sist, men inte minst – framför allt inte i arbetstid – en speldosa! Mönstret till kaninen är en modifierad version av den här beskrivningen, och mekaniken kommer från en slaktad Mimmi Pigg-speldosa vi hittade på secondhand. Halsduk och väska är gjorda på frihand, och för den som oroar sig för mitt ofödda barns intag av gifter – de få delar av alla de här pysslen som inte är giftfritt ekologiska eller är små nog att riskera att sväljas är enkla att plocka bort den dagen ungen är stor nog att vilja pilla på sina grejer. Fram tills dess kan de giftiga småprylarna sitta där de sitter, för himla gulliga är de..!

IMG_8269

Slut på bildkavalkad och monthlymakers-bidrag. Tjolahopp!

 

6 reaktioner till “monthly makers: tema färg

  1. Vilken kreativitetsboost jag fick! Så mycket kreativt och jag bara älskar att en grej leder vidare till en annan och så vidare till en tredje. Sann kreativitet! Jag gillade verkligen skallran och napphållaren med kaninöron!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s