det här med att packa

IMG_7738
Bilden har inget med inlägget att göra. Men fin är den! 

Med bara några dagar kvar tills vi åker till Polen har jag till sist insett att jag är ungefär den minst förberedda någonsin (vilket gärna Richard påminner mig om – ”Den förberedde överlever” är hans ständiga mantra…). Eller ja, att jag är ostrukturerad visste jag ju redan, men det som slog mig häromdagen var att mitt vanliga ”äsch, det löser sig”, och så brukar det göra det, kanske inte riktigt stämmer fullt lika bra när en gravid ska med på bussresa till ett spahotell ihop med ett gäng mer eller mindre vansinniga musiker.

De sista två dagarna har jag därmed googlat, funderat och sökt med ljus och lykta efter vad jag kan tänkas behöva lösa innan vi åker – fler tips och råd tages ödmjukas emot, och ni har min eviga tacksamhet!

Gravidförsäkring – Intelligent som jag är har jag fortfarande inte försäkrat mig och den numera väldigt människoliknande ungen. Rättelse. Jag pratade med mitt försäkringsbolag när vi nyss fått graviditeten bekräftad, men eftersom vi inte hade någon aning om hur långt gånget det var kunde försäkringen inte täckas förrän jag fått ett datum att förhålla mig till. Det har vi vetat ganska länge nu, fast det där med att jag skulle höra av mig till försäkringsbolaget, det liksom… Föll bort lite. Men nu är vi försäkrade!

EU/ESS-försäkringskort – Det där lilla sjukförsäkringskortet som är bra att ha med sig om en skulle bli sjuk, drabbas av någon slags graviditetskomplikation eller helt enkelt få för sig att föda lite? Jo, jag beställde ett sånt häromdagen. Förhoppningsvis trillar det ner i brevlådan på måndag – annars får jag väl spänna en rem runt låren eller nåt.

Stödstrumpor och kompressionstights – Min första känsla var att jag kunde likna mig vid en äldre, överviktig dam, men sedan påminde min man mig om att elitidrottare och yrkesmilitärer använder kompressionskläder i tid och otid, och då kändes det bättre. Allvarligt talat, än så länge har jag bara provat tightsen – men gode Gud, jag vill aldrig klä på mig något annat igen..! Smärtan som varit min ständiga följeslagare de senaste veckorna var plötsligt som bortblåst – okej, nu överdriver jag – men fasligt mycket bättre i alla fall! Femton timmar i buss kommer ju antagligen inte vara den mest fantastiska upplevelsen ändå, men jag kan ju alltid spendera tiden med att beundra mina fina fjärilsprydda stödstrumpor när det börjar kännas motigt. Dessutom är jag övertygad om att de kommer vara helt oumbärliga under fjällturen i juli..!

Bekväma skor – Alltså, bekväma skor är ju inget specifikt för graviditeten egentligen, ingådda (är det ens ett riktigt ord? Fredrik Lindström, var är du när jag behöver dig?) skor gjorda för långa promenader i terräng är mer regel än undantag på mina tassar, men när kroppen nu ömmar lite mer än vanligt och jag inte riktigt vet vad turen kommer innefatta känns det ännu viktigare än vanligt. Jag kör på ett par promenadskor från Salomon som funkar lika bra på asfalt som för lättare vandring eller löpning i terräng, och även om jag inte kommer vinna någon bäst-klädda-tävling i dem är det lätt en av mina bästa investeringar på området.

Intim rengöringsolja – Jag är fortfarande osäker på vad jag får och inte får göra på det där spaet vi planerar att hänga, men en intim rengöringsolja vill jag nog påstå alltid är en fin grej att ha med sig. Jag hoppas och tror att jag kommer få möjlighet till en del simning och bubbelpool, och då är den där oljan alldeles fantastisk – gravid eller inte. Intimtvål eller bara vatten i all ära, men olja är verkligen min go-to-gal. Allmänna bad och överdrivet duschande – släng på svettning av en bastu eller ett schysst träningspass – den där oljan är fullständigt heavenly att avsluta dagen med.

Ansiktskräm med SPF30 – Hudvård är långt ifrån mitt expertområde och en dermatolog hade potentiellt svimmat om jag beskrivit mina hudvårdsvanor, men solskyddsfaktor vet till och med jag hur viktigt det är, och till min gravidhy har jag valt att köra en dagkräm med SPF30 på morgonen, och på kvällen en mild ansiktsrengöring, milt ansiktsvatten, nattkräm och ögonkräm. Jag vet inte vad dermatologen skulle säga, men min egen uppfattning är att det känns och ser bra ut, och kräver lite lagom med jobb.

Trosskydd och amningsinlägg – Trosskydd som håller för urinläckage; jag är så himla tacksam över att jag hittills inte haft något behov av det, men det är en självklar del i resepackningen. Några läckande tuttar behöver jag inte heller fundera särskilt mycket över än, men enligt en hörsägen jag snubblade över kan varma bad trigga igång landet som flödar av mjölk och honung. Okej, jag lägger ingen större värdering i den där varningen, men oavsett ligger de i resväskan, att försöka förklara avsaknad av rena tröjor på polska känns som en uppgift jag helst undviker.

 

Kompisar, nu behöver jag er visdom. Jag har tre dagar på mig. Vad har jag glömt?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s