monthly makers: tema pärlor

Än en gång är vi framme vid slutet av månaden, vilket betyder två saker: räkningar ska betalas, och månadens bidrag till monthly makers ska presenteras – den senare av de två är märkligt nog alltid mycket trevligare..!

IMG_0317Tema pärlor. Redan första dagen hade jag ungefär femhundra idéer, och i alla fall trehundrafemtio av dem står fortfarande kvar på att-göra-listan. När jag får sådär många idéer får det ibland snarare motsatt effekt mot vad jag skulle önska – jag vill så mycket att jag blir näst intill handlingsförlamad och får inte gjort ett skvatt istället, kanske är det helt enkelt för svårt att bestämma i vilken tråd jag ska börja nysta. Till slut lossnade trots allt rätt garnände. Mitt upp i benbrott och förlossningsnervositet ska våra vänner gifta sig, och det här med att hitta en outfit som funkar oavsett om en är gravid eller inte och som helst också ska klara eventuell amning mitt under kalaset har inte varit det lättaste. För några veckor sedan hittade jag äntligen en klänning som matchade alla mina kriterier, och när nu månadens tema var pärlor passade det ju alldeles utmärkt att knåpa ihop små trevliga accessoarer.

IMG_0336

Lite lagom pilligt, stilrent men personligt och bara tillverkat av sånt som fanns i skåpet – mycket bättre blir det inte. Att det hela sedan dessutom gör sig fantastiskt bra ihop med husets senaste tillskott i nagellackshyllan – ”british rose” från Body Shop, gör att jag till och med kan förbise att jag inte kommer kunna ha vackra skor på mig och måste stappla fram på kryckor. Min man föreslog att jag virar in dem i matchande sidenband dagen till ära – det är ju onekligen en festlig idé..!

Jaels bestämde sig för att göra ett eget bidrag den här gången – närmare bestämt ett par pärlplattor med maxi beads. För att hålla ordentligt för lek och vadhelst annat hon kan tänkas hitta på att använda dem till bestämde vi oss för att testa att köra dem i ugnen. Sagt och gjort, efter att ha strukit dem som vanligt plockade vi loss kreationerna från plattorna och skjutsade in dem i ugnen på en plåt med bakplåtspapper. 200° i drygt fem minuter, och nu håller de för ett mindre kärnvapenkrig – eller i alla fall att agera gunghäst åt mjukdjuren. I intensitet är de båda mer eller mindre likvärdiga.

Jag längtar efter att se vad alla andra pytsat ut, och att fortsätta pricka av alla punkterna på min egen inspirationslista..! Den lär ju inte bli kortare av att se de andra fantastiska alstren tänker jag… Vet du inte vad monthly makers är ännu? Då föreslår jag att du genast klickar dig in här och kikar runt, så förstår du snart vad det hela handlar om. Snart är du antagligen lika skapande-pepp som jag och min fyraåring, så för sjutton katter, ta chansen att testa att hoppa på inspirationståget vettja! Det där är för övrigt nog det finaste med hela grejen – att jag och min fyraåriga unge kan vara med i samma utmaning och få ut precis lika mycket inspiration, pepp och skapandelusta. Jag är så himla glad över de där fina människorna som lägger sin tid och energi på att dra i detta. Tack så mycket!

4 reaktioner till “monthly makers: tema pärlor

 1. Jag är precis likadan, kan också bli sådär överväldigad och handlingsförlamad när jag har för mykcet idéer. Vet inte vart jag ska börja! Vad fint bidrag, gunghästen var hur söt som helst!

  Gilla

 2. Härliga smycken till bröllopet. Och vad roligt att både stor och liten är med i utmaningen. Att stryka pärlplattor känner jag till sedan jag var barn, att efteråt köra dem i ugnen var nytt. Smidigt! Och så tyckte jag de blev häftiga när pärlorna blev lite oregelbundna.

  Gilla

 3. Alltså det här inlägget ❤ Känner igen mig så väl i den där överinspirerade handlingsförlamningen (jag drabbades av den till sago-temat), men oftast gäller det bara att kolla vad en har i lådorna och starta med det första som väcker en kul idé, och det lyckades ju du bra med! Så festlig beskrivning av klädselbryderierna, men jag tycker du skapade en väldigt fin outfit och exceptionellt snygga smycken till! Ingen kommer tänka på några kryckor inte!
  Dessutom blir jag så himla glad för hur du beskriver Monthly Makers, det värmer hela vägen in i hjärtat, och att din fyraåring hakade på vilket verkligen är stort! Hälsa Jaels välkommen in i gänget, jag ser fram emot fler bidrag 😉

  Gilla

 4. Otroligt fint beskrivet. Hög igenkänningsfaktor! Och så himla glad jag blev av att du har med din son i utmaningen också. Det är så fint att få skapa över generationsgränser.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s