monthly makers: tema bokstäver och ord

En kan ju tycka att det efter en månads tystnad är dags för en uppdatering – vad hände med den där brutna vristen? Lyckades ungen ta sig ut, eller bestämde hen sig för att bosätta sig permanent där inne? Hur går det med husbyggandet, blir det något dockhus eller vad? Vad hände med höstterminen, hur spenderas den? Well my friends, ni får vänta ett tag till – idag är det inte de sakerna som står i fokus, utan naturligtvis månadens bidrag till Monthly Makers.

Temat för månaden har varit bokstäver och ord, och trust me – antalet idéer har inte varit något problem på de ledorden..! Vad som istället har kommit i vägen är det där livet och det enda som saknats har varit ork. Men, en fin grej den här utmaningen har lärt mig och ständigt påminner mig om är att alla projekt behöver inte vara så vansinnigt ambitiösa, det går alldeles utmärkt att skapa med små medel och bara en kort liten stund, och en behöver inte vara mindre nöjd med sin prestation för det. Så, here it goes!

img_0863

The world wide web svämmar ju över av bilder, ord och finhet – det mesta av vilket faktiskt någon annan äger rättigheterna. Men, i gömmor och skattkistor lite lagom dolt under internets alla snårigheter och tjocka copyrightdimmor kan en hitta material fritt att använda. En av mina favoriter är Angie Makes, vars gratismaterial varit grunden för de senaste orden som nu pryder vårt hem. Schyssta typsnitt finns ju också i överflöd om en lägger lite tid på att leta, och plötsligt är det inte så svårt att fixa schyssta inredningsdetaljer. Printat med alldeles vanlig färgskrivare på alldeles vanligt A4-papper och sedan monterat – de blå är urklippta i något som liknar A6-format, och helt sonika fäst med dubbelhäftande tejp på kartong. Tavellisterna, både den hängande och den lilla stående minilisten är ihoplimmade av överblivna färgblandarpinnar som blev över från dockhusbygget. Nothing fancy, men alldeles lagom.

img_0871

Och ja, jag är ganska enkelspårig. Naturligtvis gick jag på en pepp-text och en Tove Jansson. Nytänkande kan jag bli när jag om något år får sova hela nätterna igen. Med risk för att ytterligare spoila en av de där inledande frågorna – adjöss vänner, det är dags att torka babykräks. Igen. Herregud, det här är utan tvivel ett av mina torftigaste blogginlägg någonsin. Slut på svammel.

3 reaktioner till “monthly makers: tema bokstäver och ord

  1. Alltså ÅÅÅÅÅÅÅÅÅH, det sista citatet, från Vem ska trösta knyttet, är ett av mina favoriter från alla tider! Ett sånt där jag skulle kunna tatuera in, och gärna hade haft på väggen. Så fint gjort – både i blandningen av typsnitt, akvarellkänslan i bakgrunden och den enkla monteringen. Älskart!

    Gilla

Lämna en kommentar