Texter & böcker

ESTER OCH DEN OVANLIGA MAMMAN
Amelie Roolf, 2021
Illustration: Elisabeth Axéll

Esters familj ser alldeles vanlig ut, så där som de flesta familjerna på hennes skola. Ibland önskar Ester att hennes familj var lite mer annorlunda, liksom lite mer speciell, fast de är ju annorlunda, men på ett sätt som inte är särskilt spännande tycker hon.

För Esters mamma är sjuk och kan inte jobba alla dagar. Ibland glömmer hon bort att packa ner mellis när de ska på utflykt med fritids. Inte varje gång, men det känns som det. Ibland när Ester kommer hem är det den tomma mamman hon kommer hem till. Den som inte alltid orkar lyssna när hon berättar och som ser ledsen ut. Andra dagar är mamma den vanliga, glada mamman som steker pannkakor. Det kan vara svårt att förstå hur det kan vara så olika. Esters vän Hanna berättar att mamma är sjuk i själen.

”Ester och den ovanliga mamman” finns hos
Nya Musik
Adlibris
Bokus
och är utgiven av Pärlan förlag

POLITISK OCH PROFETISK DIAKONI
Anna Ardin, 2019

Politisk och profetisk diakoni handlar om att som kyrka stå på de förtrycktas sida. Att som församling försöka ge en röst åt dem som ingen lyssnar på. Att som troende kristen påtala systemfel och protestera mot förändringar som påverkar människor negativt. Att bråka när nödvändiga förändringar inte sker.

Amelie har bidragit till boken med kapitlet om feministisk diakoni.

”Politisk och profetisk diakoni” finns hos
Nya Musik
Adlibris
Bokus
och är utgiven av Argument Förlag