vad jag läser just nu

FullSizeRender-1Jag älskar verkligen att läsa, men antalet lästa böcker har blivit få sedan jag började plugga. Med reservation för att jag inte tänkt efter så noga tror jag att den enda bok jag läst sedan i somras som inte hade med skola eller jobb att göra är Caroline Engvalls ”Virtuell våldtäkt” – och den hänger ju rätt tätt ihop med både plugg och jobb.

Det finns så himla mycket kloka människor som skriver så mycket bra, och det gör mig så himla glad att få ta del av deras klokhet. IMG_5791Ibland blir jag kallad idealist, som att det skulle vara något slags kränk, men det är ett epitet jag gärna håller fast vid, och den sista tidens läsning är precis vad mitt idealisthjärta behöver fyllas på av lite nu och då. Ann Heberlein sätter ord på frågor som ständigt snurrar runt i mitt huvud, Svinnlandet inspirerar och utmanar och antologin ”Syrien. Revolutionen, makten och människorna” ger mig nya perspektiv på konflikten som kommer mig så nära, men ändå är så långt borta.

Det är så lätt att luras att tro att de stora massmediakanalerna ger en rättvis bild av verkligheten, fast jag egentligen vet att det inte är så. Det är oerhört lockande att börja tro på den svartvita världsbild media förmedlar, fast jag vet om att livet går i gråskala. Eller nej, inte gråskala heller. Världen är färgsprakande vacker, och ändå väljer jag att tro på en svartvit bild som förmedlas genom onyanserade kanaler. Ibland undrar jag om jag är fullständigt dum i huvudet. Sedan läser jag en bra artikel, bok eller klokhet – och så orkar jag vara idealist en stund till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s