att inte credda varandra tillräckligt

Något som snurrat fram och tillbaka i mitt huvud ett tag är det här med hur jag uppmuntrar människor i min omgivning. Kanske borde någon som inte är jag själv egentligen göra den här bedömningen, men jag tror (och hoppas..!) jag är ganska bra på att uppmuntra och peppa människor i min närhet. Någonstans jag inser att jag nog brister är dock när det kommer till min datorskärm.

Jag tycker verkligen att det är superviktigt att berätta varifrån jag får min inspiration, vem som har ritat mönstret jag syr efter eller vem som peppande mig till att göra något viktigt. I verkliga livet kommer det naturligt, och när jag skriver om allvarliga och viktiga saker kan jag dubbelkolla min info flera gånger innan jag publicerar något, källhänvisning är uppenbarligen något jag har präntat in riktigt ordentligt att jag behöver hålla på med. Undantaget, har jag insett, är när jag är kreativ och delar med mig av det i bloggformat. Ta det här inlägget till exempel. Jag utgår från att varenda människa följer samma bloggare som jag, och fattar att det är inspirerat av (och kanske ett svar på nu när jag tänker på det i efterhand..?) Sandra på atilio, som skrev ett inlägg på samma tema kort innan jag påtade ihop mitt (alltså seriöst, Sandra. Jag kan verkligen inte hitta inlägget. Om du vet vilket jag menar, kan du kommentera med en länk så jag kan påbörja min hårdträning i att källhänvisning?). Inte katten vill jag att någon ska känna att jag plockar cred av deras kloka idéer, känna sig förbisedda eller inte få den uppmärksamhet de förtjänar.

Så, det är nu med högtidlig stämma jag med omgående verkan inleder projekt hårdträning i källhänvisning. Mål med projekt: bli minst lika bra på att credda på internet som jag är i verkligheten. Minst..!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s